YOZGAT / ÇAYIRALAN - Konuklar İlkokulu

Nis

23 Nisan günü; demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en önemli sembolü olmasının yanı sıra milletimizin evlatlarına verdiği değerin, gençlerine güveninin de bir işaretidir. Millet olarak tıpkı bağımsızlığımız gibi çocuklarımızı da dünyadaki en kıymetli varlıklarımız olarak görüyor, onları el üstünde tutuyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün bu anlamlı günü çocuklara armağan etmesi de çocuklarımıza verdiği değeri ve önemi göstermektedir.Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve en büyük hedefimizdir.İlçemizde,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çoşkuyla kutlandı.İlkokul ve ortaokul öğrencilerimiz bayram çoşkusunu şiir okuyarak,dans gösterisi yaparak ve halk oyunları oynayarak bayramın ruhunu yaşattılar.

Nis

Okulumuzun 1.sınıf öğrencileri ilçe gezisine Milli Eğitim'le başladı.Öğrencilerimizle her zaman güleryüzü ve samimiyeti ile ilgilenen Müdürümüz Satılmış Batur'u makamında ziyaret ederek teşekkür ettiler.Gezi sırasında sevdikleri şiirleri okudular.Geziyi daha çok kitap okuyacaklarını söyleyerek tamamladılar.Satılmış Batur Müdürümüze misafirperverliği için çok teşekkür ederiz.

Ock

Masal çocuğun kavram gelişimini arttırırken zihinsel gelişimine katkıda bulunur ve olmayanı düşünmesine yani hayal kurmasına olanak verir. Bu da çocukların gelişmekte olan iç ve dış dünyasına katkıda bulunur ve yaratıcı düşüncelerini harekete geçirir. Bir diğer önemli şey ise çocuk dinlemeyi öğrenir.

Jüri üyesi olan öğretmenlerimizin kararıyla okulumuz 4/A Sınıfı öğrencilerinden masalı anlatan Elif Naz ERDOĞAN,yardımcı öğrencilerimiz Muhammed Ömer HAZER,Medine KILIÇ,Mira Ilgım KOÇAK,Fatmanur BABUR yarışmada 1.olarak okulumuzu temsil ettiler.Masalı anlatan öğrencimiz Elif Naz ERDOĞAN İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Satılmış BATUR'un takdimiyle ödülünü almıştır.Okulumuz adına öğrencilerimize ve sınıf öğretmenimiz Elif KURT'a teşekkür ederiz.Daha nice başarılara...

4/A sınıfı öğrencilerinin Mezuniyet Heyecanı.

1/A sınıfı öğrencilerimizin Kuş Evi Etkinliği

May

Okulumuz 1/A ve 2/A sınıfı öğrencileri öğretmenleri Fikriye GÖK ve Gamze ARSLAN eşliğinde İlçe Stadyumunda Uçurtma Şenliği düzenledi.

May

1/A Sınıfı ve 2/A sınıfı öğrencileri okul müdürümüz Ahmet KARAKOÇ ve  öğretmenleri Fikriye GÖK ve Gamze ARSLAN rehberliğinde   İlçe Jandarma Komutanlığı ziyareti gerçekleştirdi.

May

1/A SINIFI ÖĞRENCİLERİNİN ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ.

May

4/A sınıfı ve Özel Eğitim sınıfı öğrencilerimizin Anneler Günü etkinliği.

May

Okulumuz 2/A ve 3/A sınıfı öğrencilerimiz ile öğretmenlerimiz Gamze Arslan, İsmail Coşan ve okul müdürümüz Ahmet Karakoç eşliğinde 4-10 Mayıs İş sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında  Toplum Sağlığı Merkezine ziyaret  gerçekleştirdik.

May

Konuklar İlkokulu 1/A sınıfı ve 4/A sınıfı öğrencileri İlçe kütüphanesini ziyaret ettiler.Okul müdürümüz Ahmet KARAKOÇ ,Öğretmenlerimiz Fikriye GÖK ve Aslıhan KAYA eşliğinde yapılan ziyarette öğrencilerimiz kütüphaneyi gezerek kitaplarla ilgili bilgi edinmiş ve  okuma saati gerçekleştirmiştir.

Mrt

"Anneler okula projesi" kapsamında "Annem Beni Ne Kadar Tanır ?" etkinliği okulumuz anasınıfı ve ilkokulunda uygulanmıştır.

Mrt

"Anneler okula projesi" kapsamında "STEMLE GERİ DÖNÜŞÜM" etkinliği okulumuz anasınıfı ve ilkokulunda uygulanmıştır.

Ara

Yabancı ülkelerin ürünlerini kullanmak yerine, Türkiye´de üretilen ürünler ile bilinç sağlamak amacıyla Yerli Malı Haftası, 1946 yılından bu yana kutlanmaktadır. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir.

Bizler de okulumuzda öğrencilerimizi yerli mallarına yöneltmek, tutumlu olma konusunda bilinçlendirmek amacıyla Yerli Malı haftasını tüm okul olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte kutladık.

Hijyen noktalarımız okulumuzun çeşitli yerlerinde hazır hale getirilmiştir.